Podaci nisu dostupni Otok Rab | Pansion Borik Rab

Otok Rab

Otok Rab se nalazi na sjevernijem dijelu Hrvatske strane Jadranskog mora i pripada kvarnerskoj otočkoj skupini. Zajedno s manjim otočićima površina otoka Raba iznosi 86,14 km2. Smjer protezanja otoka je u pravcu sjeverozapad-jugoistok i u tom smjeru duljina mu je 22 km.U neposrednoj blizini samog otoka Raba nalaze se mnogi otočići, a veći od njih su Goli, Grgur, Maman, Laganj veli, Laganj mali, Dolfin, Trstenik, Dolin i Sv. Juraj.

Rab ima tzv. "jadranski tip" mediteranske klime s ugodnom toplim ljetima i blagim zimama. Za takvu klimu Rab zahvaljuje brdskom lancu Kamenjak koji ga štiti od hladne bure u zimskim i proljetnim mjesecima. Osim bure, s jugoistoka uglavnom u jesen puše topao i vlažan vjetar - jugo, koji redovito donosi kišu. U ljetnim mjesecima preko dana obično puše maestral, ugodni povjetarac koji ublažava ljetnu sparinu. Ostali vjetrovi i oluje rijetka su pojava. Broj sunčanih sati godišnje u prosjeku iznosi 2417, dok je vrlo malen broj oblačnih dana. Povoljna temperatura mora za kupanje koja iznosi 20°C, prevladava od svibnja do listopada. Srednja godišnja temperatura mora iznosi 16,7°C.

U nizu krasota, kojima je priroda obdarila otok Rab, među prvim mjestima zauzima modri plavetni Jadran. On ga odasvud opkoljuje, uvlačeći se u njegovo kopno tvoreći pri tom mnoštvo lijepih većih i manjih uvala. Jadransko more čovjeka očarava kad je mirno, zadivljuje ga kad je uzburkano. Njemu se čovjek divi kad ga s obale motri, kad se njime vozi ilikad uranja u njegove bistre osvježavajuće valove.Malo tko može točno odrediti boju Jadranskog mora. Nekad je tamnomodro, drugi put zelenkastomodro. Ono se neprekidno u ovisnosti o dobu dana, o kutu upada sunčevih zraka, prelijeva u tisuću nijansi. Ali uvijek tako lijepo i neponovljivo.

Rab je poznat po raznolikoj obali što znači da na Rabu se možete okupati kako na pješčanoj tako i na stjenovitoj plaži.

U naselju Barbat definitivno najpoznatije plaže su "Pudarica".Kompleks plaža "Pudarica" kompleks je pješčanih plaža koji su pogodni za sve uzraste.Imate mogućnost okrijepe u kafićima.

Gradska plaža nalazi se na šetnici ispod starog grada i proteže se skroz do sljedeće plaže koja je kilometar udaljena a to je plaža "Škver".Ispod grada postoji beach bar a na plaži "Škver" i fast food i mogućnost izleta na obližnje plaže barkom čiji su vlasnici rabljani koji se bave tim poslom dugi niz godina.

Suha punta možda je i najljepši dio ovog raznovrsnog otoka.Sadrži mnoge kamenite plaže koji su garancija za završeni odmor uz savršeno čisto more i zelenu prirodu.Najpoznatije plaže su Matovica i kompleks plaža na Frkanju.Na Frkanju se također može naći i FKK plaža.

Lopar sadrži 22 pješčane plaže od kojih je najpoznatija "Rajska plaža" koja je savršena za mlađe uzraste.Na rajskoj plaži i plažama koje se nalaze u blizini postoje mnogi objekti koji nude ugostiteljske usluge.Uz jelo i piće postoji mogućnost iznajmljivanja pedalina,scootera,spuštanja toboganom u bazen i razni drugi sadržaji.

Ukoliko se nalazite u Loparu a želite izbjeći gužvu i želite doživjeti divlju prirodu obavezno posjetite plaže koje se nalaze na drugom dijelu Lopara.To su plaže poput Sahare,Ciganke...

Zahvaljujući svojoj tisućljetnoj povijesti grad Rab obiluje brojnim kulturnim i povijesnim spomenicima. Cijeli grad sa svojim starim zvonicima, zidinama i obiteljskim plemićkim grbovima na zidovima kuća ustvari je spomenik u malom, ali neke znamenitosti ipak treba posebno izdvojiti i svakako pogledati:

Varoš, Srednja ulica Kula i crkva svetog Kristofora, Ostaci crkve i Samostana svetog Ivana Evanđelista, Crkva svetog Križa, Trg slobode, Samostan svetog Andrije, Katedrala uznesenja Blažene Djevice Marije, Samostan svetog Antuna Opata, Trg Municipium Arbe, Luka i sjeverni gradski prospekt, Gradska loža, Crkva svetog Franje na groblju.

Noćni život zagarantiran Vam je u noćnom klubu "Santos" koji se nalazi upravo na već spomenutoj plaži "Pudarica".

Centar zabave na Rabu fokusiran je u starom Gradu gdje imate bogat izvor klubova,kafića,terasa, beach barova i ostalih ponuda koje privlači osobe željne zabave.

Palit 157, Rab

borikrab@gmail.com

+385 (0) 51 771 061
+385 (0) 98 212 287
fax: +385 (0) 51 724 843

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi analize korištenja internet stranica i unaprjeđenja Vašeg korisničkog iskustva. Kako biste upravljali postavkama kolačića, posjetite postavke kolačića.